glas in lood Heemskerk

Glas in lood Heemskerk

Met glas in lood geeft u uw woning in Heemskerk een uniek karakter. Het is niet alleen geschikt voor oude of monumentale panden, maar ook in een modern interieur past het goed. Een glas in lood atelier helpt u graag met het ontwerpen en maken van de sierbeglazing. Soms denkt men dat er met deze beglazing geen isolatie mogelijk is, maar dit is niet het geval.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, het plaatsen van sierpanelen in ramen en deuren en het verschil tussen een restauratie of een reparatie. Wilt u gelijk weten wat nieuw glas in lood of reparatie van glas in lood u kost? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken. Tot slot vertellen we u op deze pagina ook meer over de gemiddelde kosten voor nieuw glas in lood en geven we informatie over het uurtarief van een specialist.

Gratis offertes vergelijken


Werkzaamheden van glas in lood atelier

Glas in lood is een specialisme en er zijn niet veel glaszetters in Nederland die werken met deze glassoort. Een glas in lood atelier verzorgt alles omtrent deze beglazing. Denk aan het ontwerpen naar uw wensen en eisen en het maken van de panelen. De meeste panelen in ramen en deuren worden op maat gemaakt. Ook voor het repareren en renoveren van de panelen is het niet mogelijk om elke glaszetter in te zetten, dit vereist vakkennis en ervaring. De belangrijkste taken van een glas in lood atelier:

  • Ontwerpen glas in lood
  • Maken van glaspanelen (op maat)
  • Repareren, herstellen en restaureren

Ontwerp, van klassiek tot modern

Glas in lood kent u vast wel van oudere woningen van de jaren ’20 en jaren ‘30, maar het wordt nu ook veelgebruikt in moderne interieurs. Dit glastype kenmerkt zich door gekleurde glasstukken die geplaatst zijn in loodlijsten.

Er zijn vele ontwerpen mogelijk. Zowel met specifieke afbeeldingen, denk maar eens aan de Bijbelse taferelen in glas in lood in kerken, als het gebruik van geometrische vormen in een art deco of jugendstil stijl. Het gekleurde glas en het lood zorgt voor het unieke patroon. Een glazenier maakt aan de hand van uw wensen en eisen een uniek modern of klassiek glasontwerp voor u, dat helemaal past bij uw woning in Heemskerk en interieur.

reparatie glas in lood Heemskerk

Glas in lood reparatie Heemskerk

Een ambachtelijke reparatie van de beglazing is meestal op locatie. Bijvoorbeeld omdat een stuk glas of één van de loodlijsten kapot is gegaan. Een glaszetter uit Heemskerk haalt het kapotte ruitje uit de lijst. Drie zijdes van de loodlijsten worden opengeklapt tot een hoek van 90 graden. Dan is het eenvoudig om het kapotte ruitje eruit te halen en alle kitranden schoon te maken. Na de reparatie plaatst de vakman een nieuw stuk glas en klapt het loodwerk weer terug. Hij maakt alles waterdicht met kit.

Soms is het ook nodig om verouderd loodwerk te vervangen tijdens de reparatie. Reparatie op locatie is alleen mogelijk voor het herstellen van kleine beschadigingen. Voor een grote reparatie wordt het gehele glas in lood meestal uit de sponning gehaald, zodat een vakman het op een tafel kan leggen voor het herstellen.

reparatie glas in lood deuren en ramen

Restauratie: in ere herstellen

Met een reparatie worden er kapotte onderdelen of verouderd loodwerk vervangen. Een restauratie gaat echter nog veel verder. Hierbij wordt het paneel in de oorspronkelijke staat teruggebracht door een glazenier uit de omgeving van Heemskerk. Restaureren is vaak nodig bij verouderde glaspanelen. Na verloop van tijd wordt de kwaliteit van het lood steeds minder, droogt het kit op en komen er soms barsten in het raam. Tijdens de herstellen krijgt u een tijdelijk raam. Tijdens de restauratie loopt een specialist alle onderdelen van het raam na. De glazen stukken worden uit de loodlijsten gehaald, eventuele kapotte stukken worden natuurlijk direct vervangen door exacte kopieën. De vakman reinigt elke glasplaat en zet ze weer in een nieuwe loden rand met waterdichte kit. Het kit moet geheel droog zijn voordat de vakman het glas weer terugplaatst.

Laat uw glas in lood repareren door een specialist.

U bent verzekerd van het beste resultaat. Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes!

Vrijblijvende offertes

Glas in lood ramen Heemskerk

Voor het maken van glaspanelen gebruikt een specialist uit Heemskerk blank glas, gekleurd glas, geschilderd glas of gebrandschilderd glas. Gekleurd glas wordt meestal in een fabriek gemaakt. Tijdens het productieproces worden er grondstoffen en kleurstoffen aan toegevoegd die de uiteindelijke kleur bepalen. Geschilderd glas wordt met de hand beschilderd en is zeer kostbaar door het arbeidsproces. Een glazenier gebruikt blank glas voor het maken van gebrandschilderd glas. De blanke beglazing wordt eerst beschilderd met pigmenten, ook wel metaaloxiden genoemd, en daarna verhit. De pigmenten mengen zich tijdens het verhittingsproces met het glas. Glas in lood zien we vaak in bovenlicht. De lichtinval, kleuren en het ontwerp geven een unieke sfeer en karakter aan uw woning.

glas in lood dubbel glas

Glas in lood in dubbel glas

Eén van de methodes om glas in lood te isoleren is door het te plaatsen in dubbel glas. Aan beide zijdes van het glaspaneel zit dan een glasplaat. Het nadeel van dubbel glas dat er door de glasplaten iets verloren gaat van de uitstraling van de sierbeglazing, want de structuur is minder goed zichtbaar. Doordat de temperatuur tussen het dubbel glas erg hoog kan oplopen in de warme zomermaanden, wordt deze techniek niet altijd toegepast. Een goed alternatief voor dubbel glas is om te kiezen voor voorzetramen. Het voordeel van het gebruik van dubbele beglazing is dat u minder warmte verliest, maar nog steeds geniet van het kleurenspel van glas in lood. U bespaart dus op de energiekosten!

voorzetramen Heemskerk

Voorzetramen

Sierbeglazing ziet er erg mooi uit, maar is ook kwetsbaar. Daarnaast is uw woning inbraakgevoeliger, want het gaat hier vaak om enkele beglazing dat gemakkelijk ingetikt kan worden. Daarom wordt er vaak gekozen voor het plaatsen van voorzetramen. Het glas in lood wordt aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van de voorzetramen geplaatst. Door ze aan de binnenzijde van de voorzetramen te plaatsen beschermt u de sierbeglazing tegen vandalisme. Met isolerende voorzetramen verhoogt u de isolatiewaarde van de ramen en de geluidsisolatie. Met voorzetramen gaat er niets verloren wat betreft de uitstraling van de sierbeglazing.

Glas in lood deuren Heemskerk

Glas in lood is natuurlijk niet alleen mogelijk voor ramen, maar ook voor deuren. Zowel binnendeuren als buitendeuren. Geef de schuifdeuren naar de eetkamer bijvoorbeeld een uniek karakter met het kleurenspel van glas in lood. Het type beglazing dat gebruikt wordt voor het glaspaneel voor deuren is afhankelijk van de functie van de deuren. Voor buitendeuren wordt isolatieglas gebruikt en voor binnendeuren is enkele beglazing ook mogelijk. Aangezien deuren vaak open en dicht wordt gedaan, is het belangrijk dat er een stevige kitrand aangebracht wordt bij het glas in lood in deur laten zetten. Dit dempt de trillingen die de loodlijnen en de glasplaten aantasten.

Glas in lood binnendeur

Voor een binnendeur heeft u diverse keuzes. In oudere woningen zien we vaak een glas in lood-element aan de bovenkant van de binnendeur of een paneel ter grootte van de helft van de binnendeur. Maar het is ook mogelijk om twee smalle lange glasplaten te plaatsen. Een binnendeur met sierbeglazing past zowel in een modern als een klassiek interieur. Pas de kleur en de stijl van de binnendeur helemaal aan wat past bij uw wensen en uw interieur.

Buitendeur

Er worden andere eisen gesteld aan een buitendeur. Niet alleen wilt u deuren die er mooi uit zien met de sierbeglazing, de deuren moeten ook isoleren en veilig zijn. Het is daarom niet aan te raden om te kiezen voor enkele beglazing. Met isolatieglas beveiligt u de buitendeuren van uw woning in Heemskerk en daarnaast heeft het een uitstekende isolatiewaarde. De glasplaat wordt in de deuren geplaatst met waterdichte kit om het helemaal af te sluiten.

Glas in lood schuifdeuren

Glas in lood schuifdeuren geven een authentieke uitstraling aan uw woning in Heemskerk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ze te gebruiken om de woonkamer en de eetkamer van elkaar te scheiden of om schuifdeuren met een gekleurd vensterraam te gebruiken naar het terras. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met ammoniak of schurende middelen om de schuifdeuren schoon te maken. Maak elk ruitje apart schoon met een zachte doek en een sopje en wrijft het daarna droog met een droge zachte doek.

glas in lood schuifdeuren Heemskerk

Schakel een vakman in voor deuren met gekleurde glaspanelen!

Een specialist zorgt voor het beste resultaat. Bespaar tot wel 40% op de kosten.

Meerdere gratis offertes

Glas in lood prijzen

Gemiddeld moet u denken aan een prijs van 300 euro per vierkante meter. Het productieproces van de glaspanelen vergt veel nauwkeurigheid. Het maken van ramen duurt daarom ook langer en is in altijd handwerk. Bovendien zijn er niet veel specialisten die dit glastype kunnen maken. Voordat een glaszetter een glaspaneel kan maken, moet hij zich hierin specialiseren. Daarom zijn de prijzen ook hoger dan bij normaal glas. In de prijstabel staat twee voorbeelden van prijzen voor glas-in-lood. Beide voorbeelden hebben isolatieglas, hiermee voorkomt u warmteverlies.

prijzen glas in lood [var]

Prijstabel: wat kost glas in lood?

Afmetingen Soort glas in lood Prijs*
100cm x 100cm Blank floatglas (4mm) €110,-
100cm x 100cm Blank floatglas (6mm) €130,-
100cm x 100cm Blank floatglas (6mm) €150,-
75cm x 40cm (x2) Blank figuurglas €425,-
75cm x 40cm (x2) Gekleurd glas €475,-
75cm x 40cm (x2) Tisch kathedraal glas €560,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief plaatsing. De exacte prijzen kunnen variëren. Vraag dus altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat beïnvloedt de prijzen?

De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het tarief van de glaszetter, het ontwerp en de grootte van het glas. Hoe groter het paneel is, hoe meer arbeidsuren erin gaan zitten. Hetzelfde geldt voor het glasontwerp. Een ingewikkeld patroon is vaak duurder dan een simpel ontwerp. Ook het glassoort dat u gebruikt heeft invloed op de prijs. Zo is isolatieglas, zoals HR++, een stuk duurder dan enkele beglazing. Voordeel van dit glastype is dat u bespaart op de energiekosten doordat het warmteverlies minder is. Elke glasspecialist uit Heemskerk hanteert zijn eigen tarieven. Het is daarom verstandig om offertes te vergelijken.

Wat is het uurtarief bij een reparatie of restauratie?

Een reparatie of restauratie gebeurt meestal op locatie. Het gemiddelde uurtarief is gemiddeld tussen de €35,- tot €45,-. Dit is alleen het tarief voor een reparatie of restauratie.

Het uurtarief voor het maken van de beglazing is vaak iets lager, soms gaat het hier om een all-in prijs. Naast de arbeidskosten en de materiaalkosten heeft u ook nog te maken met voorrijkosten. Door een specialist uit de buurt te kiezen bespaart u op deze kosten.

Wilt u glas in lood ramen laten plaatsen?

Bespaar aanzienlijk op de kosten door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Glas in lood plaatsen, wat doet de vakman?

Er wordt al jarenlang glas in lood geplaatst, de techniek is eeuwen oud. Een vakman uit Heemskerk gebruikt gebrandschilderd glas of gekleurd glas, hierbij zijn er grondstoffen aan het glas toegevoegd tijdens het verhitten. Elk stuk glas wordt in een loodlijst geplaatst met waterdichte kit en een glazenier soldeert de loodlijsten aan elkaar vast. Het gekleurde glaspaneel wordt in het kozijn geplaatst en vastgemaakt met een dikke kitrand. Het is belangrijk dat er geen naden of kieren meer tussen zitten. Dit kan namelijk zorgen voor lekkages, vochtproblemen of tocht. Bovendien isoleert het raam dan minder goed.

Glas in lood isoleren

Oud glas in lood bestaat vaak uit enkele glasplaten, hierdoor isoleert het zeer slecht. Daarnaast heeft u snel te maken met condensvorming aan de binnenzijde en tocht. U heeft deze problemen niet, wanneer er isolatieglas wordt gebruikt. Er zijn verschillende technieken mogelijk. Bestaande glaspanelen kunnen bijvoorbeeld in dubbel glas geplaatst worden of tegen de binnenzijde van een voorzetglas van isolatieglas. Tegenwoordig wordt er echter ook vaak gebruik gemaakt van glas in lood isolatieglas, ook wel dubbel glas in lood genoemd. Deze ramen en deuren hebben uitstekende isolerende waardes.

Glas in lood offertes aanvragen

Het maken van glas in lood is niet eenvoudig en vereist vakkennis. Een glazenier uit Heemskerk zorgt voor het maken van de sierbeglazing aan de hand van uw ontwerp en plaatst alles vakkundig in de loodlijsten.

Met deze beglazing haalt u unieke beglazing in huis. Het is zowel geschikt voor ramen als voor deuren. Gekleurde glaspanelen worden binnenshuis vaak toegepast, bijvoorbeeld in schuifdeuren, maar ook voor buitenramen en –deuren. Bespaar op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. De besparing loopt op tot wel 40%!

glas in lood offertes