Glas in lood deuren

Gratis offertes vergelijken

Glas in lood deuren

Met glas in lood ramen of deuren geeft u uw woning een gezellige en ouderwetse uitstraling. Dit glaswerk werd vroeger gemaakt omdat men geen raam kon maken uit één stuk glas, daarom zie je het nu nog vaak terug in kerken en oude herenhuizen. Glas in lood is een vensterraam met stukken glas die gevat zijn in loodlijsten, waarbij gebruik wordt gemaakt van veel verschillende kleuren. Het glas kan tegenwoordig ook in deuren geplaatst worden, zodat uw deuren prachtig versierd kunnen worden en er een kunstzinnig karakter ontstaat. Onze vakmannen kunnen u helpen bij maatwerk, maar ook bij de restauratie van uw glas in lood, brandschilderen en eventueel onderhoud.

Reparatie

Voor de reparatie van uw het glaswerk en derhalve glas in lood kunt u ook bij ons terecht. In de loop der tijd kan het immers beschadigd raken. Of dat nu in deuren of ramen is. Het repareren van beschadigd glas in lood is erg vakkundig en precies werk, er zijn vele factoren waar aandacht aan besteed moet worden. Als er glas vervangen moet worden moet dit er uiteraard net zo authentiek uitzien als het origineel. Hetzelfde geldt voor het lood dat vervangen moet worden. Onze professionals doen er alles aan om het oorspronkelijke karakter te behouden.

Onderhoud

Om dit glas goed te onderhouden moet u altijd rekening houden met het gebruik van schoonmaakartikelen. Er zijn namelijk schoonmaakartikelen die schade kunnen veroorzaken aan uw glas in lood deuren en ramen. U kunt het beste gebruiken maken van schoonmaakmiddelen zonder ammoniak, keukendoeken, wattenstaafjes of oude tandenborstels voor de ruiten met structuur. Elk ruitje dient apart schoongemaakt te worden, wilt u geen strepen op uw ramen wrijf het dan na met een droge doek. De kit onder het lood mag u nooit verwijderen, omdat het raam dan niet wind,- en waterdicht is en het raam kan gaan rammelen en mogelijk barsten. Wanneer uw raam professionele aandacht nodig heeft, komen wij graag bij u langs voor onderhoud.

Maatwerk oplossingen

Bent u op zoek naar een ontwerp voor uw deur met deze glassoort? Wij helpen u naast bijvoorbeeld onderhoud ook graag met maatwerk. Bij een ontwerp komt veel kijken. Of u nu op zoek bent naar dit glaswerk voor pak hem beet deuren. Zo moet u een keuze maken voor de stijl, bijvoorbeeld modern of klassiek. Daarnaast moet er een keuze gemaakt worden uit de vele materiaalsoorten en kleurmogelijkheden. Met de keuze voor dit glas kiest u voor een prachtige versiering op uw ramen en deuren. Wilt u bijvoorbeeld een familiefoto op uw ramen? Of een schilderij? Alles is mogelijk. Wij helpen u graag en garanderen oplossingen op maat. Kwalitatief maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel.

Brandschilderen

Brandschilderen is een vak apart. Een eeuwenoude techniek om op glaswerk te tekenen is brandschilderen. In de Middeleeuwen werd brandschilderen toegepast om ramen van kerken te versieren. Het wordt vaak met glas in lood gecombineerd. Een mengsel van azijn, pigmenten en gom wordt met behulp van een penseel of kwast aangebracht op het glas. Deze pigmenten worden vervolgens in een oven in het glas gebrand. Eerst de contourlijnen, vervolgens de schaduwen en tot slot de kleuren in het glas. Werd brand geschilderd glas vroeger alleen toegepast om ramen van kerken te versieren, tegenwoordig worden ook familiewapens, portretten en logo’s gebrandschilderd. Uiteraard kan het desgewenst ook altijd nog op ramen en deuren

Gratis offertes vergelijken: bespaar op de kosten

Wilt u meer informatie over onderhoud, maatwerk of specifiek over het glaswerk of brandschilderen? Of heeft u hulp nodig bij de reparatie of restauratie van uw glas in lood? Via het offerteformulier ontvangt u geheel gratis en vrijblijvend offertes met scherpe prijzen om te vergelijken. Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten!