Glas in lood restauratie

Gratis offertes vergelijken

Glas-in-lood restauratie

Na een lange tijd worden de raampjes en het lood in een glas-in-lood raam minder. Op den duur zullen de raampjes breken en zal het lood bij een reparatie snel uiteen vallen. Dan is uw raam toe aan een restauratie, de gebroken ramen worden dan vervangen en het lood wordt vernieuwd. Het glas in lood ziet er daarna weer als nieuw uit. Weening is specialist in restauratie van glas-in-lood. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij staan voor u klaar!

Wanneer een renovatie

De glas-in-loodramen die beschadigd zijn, kunnen gerepareerd worden in ons atelier of bij u thuis. Een reparatie kan echter alleen uitgevoerd worden als de beschadigingen klein zijn. Is het een klus waarbij een simpele reparatie niet zal volstaan, dan zal er een restauratie verricht moeten worden. Dit bespreken wij van te voren met u, het is namelijk een hele klus.

Werkwijze

Bij een restauratie moet het hele raam mee naar het atelier, omdat er een nieuwe loden rand om komt. Hebt u een glas-in-lood buitenraam, dan wordt deze vervangen door een tijdelijk noodraam. Het glas-in-loodraam gaat namelijk mee naar het atelier. Daar worden de raampjes uit het lood gehaald en in het zelfde patroon op een tafel gelegd. Kapotte raampjes worden vervangen door een stuk dat er nagenoeg exact op lijkt. De stukjes glas worden gereinigd met een spons, water en een non-ionogene zeep. Zijn de ramen gereinigd, dan zal er een nieuwe loden rand omheen worden gezet. Nadat het raam verlood is, zal het gekit worden om alles bijeen te houden. Na de droogtijd van de kit, ongeveer 3 weken, kan het venster weer bij u thuis geplaatst worden op zijn originele plek.

Resultaat

Het resultaat van een gerestaureerd raam, zal verbluffend zijn, hij ziet er praktisch als nieuw uit. Dit is echter ook het geval, er zit namelijk een nieuwe loden rand omheen en de glazen zijn goed gereinigd en gepoetst. Het nieuwe venster zal hierdoor ook een stuk helderder zijn dan dat hij ervoor was. Het kleurenpatroon komt meer tot leven als de zon er nu doorheen schijnt. Het raam is nu klaar om weer een geruime tijd mee te gaan. Afhankelijk van de plaats en toepassing, kan het glas in lood honderd jaar mee gaan.

Prijzen

De prijzen voor een restauratie hangt van een aantal factoren af, zo moet u rekening houden met de grootte en het ontwerp. Hebt u een oud en uniek raam, dan is het een hele opgave om het raam weer als nieuw te herstellen. Het glas speelt ook een grote rol in de prijs, er zit namelijk veel verschil in de prijs van het glas. U hebt goedkoop blank vensterglas voor €30,- per m², maar ook rood kathedraal glas van €300,- per m². Dit samen met de werkuren die erin zitten, maken een totaal bedrag. Wilt u exacte prijs weten, dan hebben wij een foto van het raam plus het kozijn nodig en de maten van het raam. Dan kunnen wij u een indicatie geven van de prijs voor een renovatie.