Glas in lood ontwerp

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Glas-in-lood ontwerp

  Niets is zo mooi als uw eigen ontwerp, u weet namelijk het beste wat u mooi vindt. Bij een glas-in-loodraam is dit mogelijk, u kunt uw eigen creaties laten maken. Dit zijn niet alleen ramen, maar ook lampenkappen en raamhangers. De mogelijkheden zijn eindeloos, er zijn veel verschillende soorten en kleuren glas waarmee u het mooiste kunstwerk kunt laten maken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Weening glas in lood staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.

  Ontwerpen

  Het ontwerpen is het een belangrijk onderdeel, het ontwerp wordt namelijk nagemaakt tot een heus kunstwerk. Wilt u een eigen ontwerp laten maken, dan gaan wij met u om de tafel zitten en maken samen met u een schets. Dit gebeurt eerste instantie op een traditionele wijze, met de hand, maar later zetten wij dit in de computer. Dit doen wij omdat je op papier moeilijk wijzigingen aan kan brengen. De computer heeft daarentegen nog meer voordelen. Het formaat en de kleuren zijn op de computer gemakkelijk te veranderen.

  Verschillende technieken

  Door de verschillende technieken die wij hanteren, kunnen wij ware kunstwerken voor u maken. Wij gebruiken o.a. technieken zoals fusen, zandstralen en brandschilderen om uw wensen te verwerkelijken. Voor u de technieken op een rijtje, zodat u weet wat het inhoudt.

  Fusen

  Het onderdeel fusen is een tijdrovende en een nauwkeurige techniek. Er worden verschillende stukken glas in een over gesmolten. De temperatuur, tijd en het glassoort maken uit hoe het eindresultaat eruit komt te zien. De verschillende glassoorten zullen aan elkaar smelten en geven een mooi eindresultaat.

  Zandstralen

  Het zandstralen wordt gebruikt om stukken glas te matteren. Met deze techniek kunnen er afbeeldingen en motieven in het glas worden aangebracht. Het glas-in-loodraam kan op deze manier een verhaal vertellen.

  Brandschilderen

  Bij het brandschilderen, wordt er eerst een schildering aangebracht op het raam. Vervolgens gaat het glas, met de schildering, in een oven die is opgestookt tot een temperatuur tussen de 550 en de 680 graden in. Doordat er verschillende lagen over elkaar aangebracht kunnen worden, ontstaat er een prachtig effect en kunnen schilderingen een zeer nauwkeurige voorstelling weergeven. Dit kan in de vorm zijn van een portret, of een wapenschild.

  Glas in lood raamhangers

  Raamhangers

  Raamhangers zijn kleine glas-in-loden kunstwerkjes, die u voor het raam kan hangen. Ze worden gebruikt om de inkijk te belemmeren, of ze worden puur decoratief gebruikt. De raamhangers worden ter versteviging in een stalen of een houten constructie geplaatst. Het is bij ons ook mogelijk om oud glas-in-lood werk om te bouwen tot een raamhanger. De kleine raampjes worden ook als cadeau gegeven met een unieke tekst erin voor uw geliefde of een ander belangrijk persoon.

  Glas in lood prijzen

  Prijzen

  Het glas-in-lood wordt niet meer door alle glaszetters gemaakt en geplaatst, het is namelijk vakmanschap en secuur werkje. Het maken neemt erg veel tijd in beslag, de prijs ligt daarom ook hoger dan een gewone enkele ruit. Daarnaast spelen arbeidsuren en het type glas een belangrijke rol in de prijs. Voor een glas-in-loodraam moet u denken aan een prijs rond de €300,- per m². Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ontwerp? Of wilt u ons een ontwerp laten opstellen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan paraat.