Glas in lood reparatie

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Direct contact

  Heeft u behoefte aan advies van een vakman? Vult u gerust het contactformulier in en wij nemen op korte termijn contact met u op. Uw aanvraag is geheel kosteloos en verplicht u tot niets. Geef uw wensen zo volledig mogelijk weer. Zo kunnen wij u van een goed voorstel voorzien.

  Glas in lood reparatie

  Wat is het zonde als een stuk glas van uw glas in lood raam gebarsten is. Het uiterlijk van het hele raam wordt erdoor bepaald. Hetzelfde geldt voor een kapot stuk lood. Het lood is daarentegen wel gemakkelijker te repareren dan het glas. Het lood repareren is een klus die u zelf kan uitvoeren. Onderstaand een aantal tips voor het repareren. Weening Glas-in-Lood is expert op het gebied van reparatie en kan dit u uit handen nemen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar.

  Zelf glas vervangen

  Het is mogelijk om zelf een stukje glas te vervangen, het is namelijk niet mooi om het gebroken glas in het kunstwerk te laten zitten. Tijdens deze kleine reparatie, is het belangrijk om zoveel mogelijk intact te laten. Door aan één zijde van het glas het lood licht los te wrikken, kunt u het glaswerk gemakkelijk loshalen en verwijderen. Ga daarom niet aan de meest zichtbare kant te werk, dit kan namelijk zichtbaar blijven. Snijd de hoeken in van de minder zichtbare kant. Klap vervolgens drie delen open tot een hoek van 90 graden. Nu kunt u de restanten van het gebroken glas gemakkelijker weghalen. Haal tegelijkertijd ook oude kitrestanten weg. Plaats vervolgens het nieuwe glas tussen het gebogen loodwerk. Zit het op zijn plek, buig dan de stukken lood weer dicht. Brokkelt er een stuk loodwerk af? Maak dit dan vervolgens vast met een kitrandje. Aan de zichtbare kant zult u niets zien, aan de minder zichtbare kant zult u ongetwijfeld sporen zien.

  Reparatie laten uitvoeren

  U wilt natuurlijk dat uw glas in lood er net zo uitziet als voorheen. Wilt u het door een specialist laten doen, dan zal het raam, in de meeste gevallen, uit de sponning moeten. Wij kunnen dan beter werken en het resultaat zal mooier zijn. In de werkplaats zal een kapot raampje vervangen worden door een raampje dat er het meeste op lijkt. Zo zal het niet opvallen dat er een reparatie is verricht. Breekt er een stuk loodwerk af omdat het raam al oud is, dan zal dit stuk lood ook worden vervangen. Is het echter een oud kunstwerk, dan is het verstandig om hem te laten restaureren. Het glaswerk wordt dan uit het lood gehaald en op een tafel gelegd. Er wordt vervolgens nieuw loodwerk om het glas gelegd.

  Prijzen

  De prijs voor het repareren van het glas in lood wordt bepaald door een aantal factoren:

  • Moet het raam uit de sponning gehaald worden?
  • Het aantal raampjes dat vervangen moet worden en of het lood gerepareerd moet worden.

  Deze factoren spelen een rol in de prijs voor een reparatie. U kunt natuurlijk ook zelf een klein raampje vervangen, dit scheelt u reparatiekosten. Voor een duidelijke indicatie van de prijzen adviseren wij u om even telefonisch contact met ons op te nemen.