glas in lood Oegstgeest

Glas in lood Oegstgeest

Glas in lood zorgt voor een prachtige en unieke uitstraling van uw woning in Oegstgeest. Sierbeglazing wordt veel gebruikt in oudere en monumentale panden, maar past ook zeer goed in een modern interieur. Het is zelfs mogelijk om een ontwerp te laten maken voor uw huis door een glazenier. Wist u dat het verstandig is om bestaande ramen te isoleren om warmteverlies te voorkomen?

Wilt u meer weten over het isoleren van sierbeglazing of welke mogelijkheden u heeft voor sierpanelen voor ramen of deuren? Lees dan snel verder. Daarnaast geven we u ook meer informatie over de gemiddelde kosten van het maken van de beglazing en het uurtarief van een glaszetter voor een reparatie of restauratie. Wilt u gelijk prijzen van glaszetters vergelijken? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Gratis offertes vergelijken


Werkzaamheden van glas in lood atelier

Het maken, plaatsen, repareren en restaureren van sierbeglazing in ramen of deuren vereist veel vakkennis en ervaring. Een glaszetter specialiseert zich in deze expertise. Deze glaszetters worden ook wel glazeniers genoemd. In Nederland zijn er niet veel specialisten. De meest voorkomende werkzaamheden van een glas in lood atelier zijn reparaties en restauraties, maar ze maken uiteraard ook glaspanelen op maat voor u. Een glas in lood atelier:

  • ontwerpt glaspanelen aan de hand van uw wensen;
  • maakt glas in lood (ook panelen op maat);
  • zorgt voor vakkundige plaatsing, reparatie en restauratie van de ramen.

Ontwerp, van klassiek tot modern

U heeft de keuze uit allerlei ontwerpen. In de jaren ’20 en jaren ’30 werd er voornamelijk gebruik gemaakt van geometrische patronen met zowel blanke- als gekleurde glasstukken. Bij art deco zien we meer ronde vormen en afbeeldingen van bijvoorbeeld bloemen. Hetzelfde geldt voor jugendstil, maar de kleuren zijn dan vaak nog feller.

In kerken wordt er ook vaak gebruik gemaakt van afbeeldingen, bijvoorbeeld van Bijbelse taferelen, voor de panelen van glas in lood. Laat een glazenier een klassiek of modern ontwerp maken dat perfect past bij de gewenste uitstraling van uw woning in Oegstgeest. Het glas in lood geeft een unieke sfeer aan uw woning!

reparatie glas in lood Oegstgeest

Glas in lood reparatie Oegstgeest

Voor een reparatie komt een glaszetter uit de omgeving van Oegstgeest bij u thuis. Het is vaak niet nodig om het gehele raam eruit te halen bij een kleine reparatie. Bij een grote reparatie is het handiger om het glaspaneel uit het kozijn te halen en neer te leggen op een tafel. Zo kan de specialist er beter bij.

Veelvoorkomende reparaties zijn het vervangen van een kapot ruitje, het repareren van een beschadigde loodlijst of het vervangen van de kitrand. Om een ruitje te vervangen buigt de vakman drie zijdes van de loodlijsten om in een hoek van 90 graden. Hij haalt het glas eruit, maakt de randen helemaal schoon en plaatst een nieuw ruitje. Voor het bevestigen van het glasstuk gebruikt de vakman waterdichte kit. Naderhand buigt hij de loodlijsten weer terug.

reparatie glas in lood deuren en ramen

Restauratie: in ere herstellen

De glaszetter uit Oegstgeest haalt het gehele raam eruit voor de restauratie. Restaureren is namelijk omvangrijker dan een reparatie. Alle onderdelen van het paneel worden gecontroleerd. De specialist haalt alle ruitjes eruit en maakt ze schoon. Kapotte glasstukken worden gerepareerd of vervangen als restaureren niet mogelijk is. De kopie wordt nagemaakt aan de hand van het origineel. Na het herstellen plaatst de specialist de ruiten weer terug in nieuwe loodlijsten. Met een restauratie brengt een glazenier het glas in lood weer terug in de oorspronkelijke staat. Herstellen door middel van renoveren is nodig bij sterk verouderde of beschadigde glaspanelen. Ook wanneer de kwaliteit van het lood verminderd is, is een renoveren verstandig. De loodlijsten worden na verloop van tijd slapper en de kit droogt uit. Tijdens de restauratie krijgt u een vervangend raam.

Het repareren van glas in lood vereist vakkennis en ervaring.

Schakel daarom een glazenier uit de omgeving van Oegstgeest in. Bespaar op de kosten!

Vrijblijvende offertes

Glas in lood ramen Oegstgeest

Glas in lood wordt vaak gebruikt in ramen. Bijvoorbeeld ramen met bovenlicht, dit zijn smalle ramen aan de bovenzijde van het raam. De kleuren en lichtinval geeft een unieke sfeer in uw woning. Een gekleurd glaspaneel wordt gemaakt door middel van verschillende technieken. Een vakman uit Oegstgeest gebruikt gekleurd-, geschilderd-, gebrandschilderd- en blank glas. Geschilderd- en gebrandschilderd glas zijn de meest kostbare methodes, want dit is zeer arbeidsintensief, maar geven het mooiste resultaat. Voor het maken van gebrandschilderd glas brengt een vakman pigmenten, metaaloxiden, aan op blank glas. Daarna verhit hij het glas, waardoor alle onderdelen met elkaar versmelten. Tegenwoordig is het mogelijk om isolerende beglazing te plaatsen. Bestaande glaspanelen beschermt u met dubbel glas of voorzetramen.

glas in lood dubbel glas

Glas in lood in dubbel glas

Door glas in lood te plaatsen in dubbel glas isoleert u uw raam. Dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten met een ruimte. In deze ruimte plaatst een glaszetter uit Oegstgeest het gekleurde glaspaneel. Niet iedereen gebruikt deze methode, want het nadeel is dat er iets verloren gaat van de uitstraling. De structuur is namelijk minder goed zichtbaar. Een alternatief is dan om te kiezen voor voorzetramen. Deze methode van het plaatsen in dubbel glas is daarnaast niet toegestaan voor woningen of bedrijfspanden die op de monumentenlijst staan, maar een voorzetraam wel. Voordeel van dubbel glas is dat u geen warmte meer verliest en het glas in lood beschermd.

voorzetramen Oegstgeest

Voorzetramen

Voorzetramen worden veel gebruikt in Oegstgeest om glas in lood te beschermen en te isoleren. Oude ramen zijn vaak gemaakt van enkele glasplaten. Dit isoleert slecht, maar is ook zeer kwetsbaar. Een glazenier plaatst de voorzetramen aan de voorkant of de achterkant van de sierbeglazing. Aan de voorkant is vaak wenselijker, want dit beschermt de ramen tegen vandalisme. Door isolerende voorzetramen te gebruiken voorkomt u bovendien warmteverlies. Daarnaast tocht het niet meer in uw woning en heeft u geen last meer van condens aan de binnenzijde van uw ramen. Door voorzetramen te gebruiken gaat er niets verloren aan de uitstraling van de beglazing.

Glas in lood deuren Oegstgeest

Glas in lood in deur laten zetten vereist vakkennis en ervaring. Meestal maakt de glaszetter uit Oegstgeest gebruik van een stevige kitrand. Doordat deuren vaak open en dicht gedaan worden, is het mogelijk dat de beglazing beschadigt door de trillingen of doordat de deuren te hard worden dichtgedaan. De kitrand dempt de trillingen en zorgt zo voor meer bescherming. Er worden andere eisen gesteld aan de beglazing van deuren naar buiten, denk hierbij aan goede isolerende eigenschappen en veiligheid. Schakel een glazenier in voor het herstellen van beschadigde glaspanelen. Het is ook mogelijk om bestaande glas in lood in deuren te laten isoleren.

Glas in lood binnendeur

Een binnendeur met sierbeglazing is zeer populair in Oegstgeest en er zijn verschillende varianten. Denk aan twee smalle lange glaspanelen in de binnendeur, een glaspaneel aan de bovenzijde van de deuren of een grote rechthoekige glasplaat. Een glaspaneel aan de bovenzijde van deuren noemen we ook wel bovenlicht. Doordat er verschillende patronen met allerlei kleuren mogelijk zijn voor een binnendeur, past een glas in lood binnendeur zowel in een klassieke ls een modern interieur. Laat een glazenier een ontwerp maken voor de binnendeur naar uw wensen en eisen.

Buitendeur

Voor een buitendeur is het verstandig om isolerende beglazing te plaatsen. Hiermee voorkomt u niet alleen warmteverlies, maar het is ook een stuk veiliger. Isolatieglas kan namelijk niet zomaar ingetikt worden door inbrekers. Bij een buitendeur zien we vaak een smal en lang gekleurd glaspaneel met geometrische patronen, denk aan ruitjes. De glaszetter uit Oegstgeest plaatst het glaspaneel met waterdichte kit. Laat bestaande sierbeglazing herstellen door een vakman voor het beste resultaat.

Glas in lood schuifdeuren

Schuifdeuren met glaspanelen werden veel geplaatst in de jaren ’20 en ’30, maar passen ook zeer goed in een modern interieur. Plaats de schuifdeuren bijvoorbeeld om de woonkamer van de eetkamer of keuken te scheiden. Schuifdeuren met gekleurde vensterramen zijn meestal voorzien van enkele glasplaten. Wilt u voorkomen dat u warmte verliest door de schuifdeuren, gebruik dan isolerende beglazing. Voor het schoonmaken van de vensterramen is het verstandig om schoonmaakmiddelen zonder ammoniak of schuurmiddel te gebruiken.

glas in lood schuifdeuren Oegstgeest

Plaats gekleurde glaspanelen in uw deuren voor een unieke uitstraling!

Vind eenvoudig de beste glasspecialist voor het plaatsen van sierbeglazing.

Meerdere gratis offertes

Glas in lood prijzen

De gemiddelde prijs voor het maken van een glas in lood paneel is €300,- per m². De prijzen zijn een stuk duurder dan normale beglazing want het maken van de panelen kost ook veel meer tijd. Het maken van de beglazing is namelijk handwerk. Bovendien zijn er niet veel specialisten in Nederland die het maken, een glaszetter moet zich hierin specialiseren. Het maken van twee ramen van 75 bij 40 centimeter, met blank figuurglas, kost gemiddeld €425,-. De prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsen. Voor de exacte prijzen voor uw panelen is het verstandig om gratis offertes aan te vragen.

prijzen glas in lood [var]

Prijstabel: wat kost glas in lood?

Afmetingen Soort glas in lood Prijs*
100cm x 100cm Blank floatglas (4mm) €110,-
100cm x 100cm Blank floatglas (6mm) €130,-
100cm x 100cm Blank floatglas (6mm) €150,-
75cm x 40cm (x2) Blank figuurglas €425,-
75cm x 40cm (x2) Gekleurd glas €475,-
75cm x 40cm (x2) Tisch kathedraal glas €560,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief plaatsing. De exacte prijzen kunnen variëren. Vraag dus altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat beïnvloedt de prijzen?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de totaalprijs van gekleurde glaspanelen. Onder andere het uurtarief van de glazenier, het ontwerp en de grootte van het paneel zijn van invloed op de prijs. Hoe groter de beglazing is, hoe hoger de prijs. Hierbij geldt ook dat een ingewikkeld patroon met veel kleine ruitjes, duurder is dan een simpeler patroon. Enkele beglazing is het goedkoopste, maar isoleert niet goed. Isolerende beglazing is duurder, maar de investering verdient u weer terug door de besparing op de stookkosten. Tot slot zijn de materiaalkosten van invloed op de prijs, denk aan de kit en loodlijsten.

Wat is het uurtarief bij een reparatie of restauratie?

Het gemiddelde uurtarief voor een reparatie of restauratie is €35,- tot €45,-. De prijs is afhankelijk van de ervaring van de glazenier en de moeilijkheid van de reparatie of restauratie.

Een reparatie is vaak op locatie, maar voor het restaureren van een glaspaneel neemt de vakman het raam vaak mee naar een atelier.

Op zoek naar een vakman voor het plaatsen van glas in lood ramen?

U bespaart tot wel 40% op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Glas in lood plaatsen, wat doet de vakman?

De techniek om glas in lood te maken is al eeuwen oud. Hiervoor wordt gekleurd-, gebrandschilderd- of geschilderd glas gebruikt. Elk ruitje wordt in een loodlijst geplaatst. Een glaszetter uit Oegstgeest gebruikt kit om alles goed vast te zetten en waterdicht te maken. De loodlijsten worden aan elkaar gesoldeerd. De vakman plaatst een glaspaneel in een raam- of deurkozijn en maakt het vast met een kitrand. Hierbij let hij er goed op dat er geen naden of kieren meer tussen zitten. Dit zorgt voor tocht, waterlekkages en andere vochtproblemen. Bij deuren kiest een glaszetter vaak voor een iets stevigere kitrand, want dit dempt de trillingen van het openen en sluiten van de deuren.

Glas in lood isoleren

Oude gekleurde glaspanelen bestaan meestal uit enkele glasplaten. Dit isoleert zeer slecht, bovendien zorgt het voor tocht en zijn ze zeer kwetsbaar. Daarom is het verstandig om ze te isoleren. Dit kan onder andere door middel van voorzetramen van isolatieglas of door de glasplaten te plaatsen in dubbel glas.

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om sierbeglazing te maken van isolatieglas. Dit wordt ook wel dubbel glas in lood genoemd. Voor een optimale isolatie kiest u HR++ glas. HR++ heeft uitstekende isolerende waardes en een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Glas in lood offertes aanvragen

Met glas in lood geeft u uw woning een unieke uitstraling. Gekleurde glaspanelen zijn mogelijk voor ramen en deuren. Door te kiezen voor isolerende panelen verliest u niet onnodig warmte en bespaart u op de energiekosten. Ook voor bestaande sierbeglazing is het mogelijk om ze te isoleren. Bijvoorbeeld door ze te plaatsen in dubbel glas of met voorzetramen. Een maken van de panelen en een reparatie vereist vakkennis en ervaring. Schakel daarom een glazenier uit de omgeving van Oegstgeest in voor het maken, plaatsen en repareren van de beglazing. U bespaart tot wel 40% op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. Vul vandaag nog het offerteformulier in en u krijgt spoedig een aantal aanbiedingen!

glas in lood offertes