Weening Glas in lood

Weening glas in lood Soest

Zoekt u een professional in Soest voor het plaatsen van uw glas in lood? Zoek dan niet verder, want Weening helpt u in de gehele regio aan vakmannen voor het plaatsen van uw beglazing. Wij staan voor u klaar om u te helpen met decoraties voor uw ramen en deuren. Naast het aanbrengen van versieringen helpen we u ook met het uitvoeren van een reparatie en een restauratie. Enkel of dubbel glas: bij ons is het beide mogelijk! Vraag een kosteloze en vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.

Gratis offertes aanvragen

Omschrijving opdracht (*)Werkzaamheden van ons atelier

Als u gebruik maakt van ons vakwerk, verzekert u zichzelf van professioneel geplaatste glasconstructies. Wij zien erop toe dat uw ramen en deuren schitteren van decoratieve schoonheid. Onze vakmannen kunnen u bijstaan met de volgende werkzaamheden:

  • Altijd snelle service in Soest!
  • Aanbrengen enkel en dubbel glas in lood
  • Installatie, reparatie en restauratie
  • Voor uw ramen en deuren

Ontwerp

Het leuke aan onze service is dat we u zelf laten kiezen welke decoratie wij in uw glas en lood maken. Heeft u een prachtige familiefoto? Of een kunstwerk dat u graag in uw ramen of deuren terugziet? Onze vakmannen staan in geheel Soest voor u klaar om samen met u de opdracht door te spreken. We brengen het dubbel glas aan, maar helpen u ook bij een eventuele reparatie of restauratie. Er zijn vele opties mogelijk met glas in lood.

Ontwerp glas in lood

Restauratie en reparatie

Spelende kinderen kunnen een gevaar zijn voor uw ramen en deuren. Als een voetbal richting het glas wordt geschopt, kan er een barst in uw glas en lood komen. Weening is er gelukkig niet alleen om uw glas en lood bij u te plaatsen, want we helpen u ook in Soest met de restauratie en reparatie. Van A tot Z staan we u bij om uw enkel en dubbel glas te laten schitteren.

Glas in lood ramen

Het toepassen van glas in lood voor het maken van ramen kent een lange traditie. De methode is in de middeleeuwen ontwikkeld om grote glasplaten te kunnen maken, terwijl men deze nog niet in één keer kon produceren. Daarnaast waren glas in lood ramen, zeker in kerken, een uitstekend middel om verhalen te vertellen aan mensen die niet konden lezen. Tegenwoordig worden glas in lood ramen meer ingezet ter decoratie en sfeerverhoging. Onze glaszetters uit Soest gaan graag samen met u in gesprek over de mogelijkheden voor een ontwerp. Daarnaast helpen zij u tevens graag bij de reparatie of restauratie van bestaande panelen. Wij zorgen ervoor dat deze snel weer als nieuw zijn.

Glas in lood deuren

Om bij uw pand in Soest meer sfeer te creëren kunt u er tevens voor kiezen om de deuren van een glas in lood paneel te voorzien. Vaak zijn dit relatief eenvoudige ontwerpen, waarbij smalle ramen een extra gekleurde rand, of een ruit in het midden krijgen. De extra stukken gekleurd of zelfs gebrandschilderd glas worden vervolgens in een H-vormige loodlijst geplaatst en aan elkaar gesmolten. Om het raam te verstevigen, wat zeker voor buitendeuren aan te raden is, worden de loodlijsten soms voorzien van een stalen kern. Ook kunt u ervoor kiezen om de ramen te laten patineren, wat tevens voor extra stevigheid zorgt, en een authentieke uitstraling. Om de isolatiewaarde van de gebrandschilderde deuren hoog te houden, raden wij aan dubbel glas toe te passen. Over deze unieke methode informeren onze specialisten u graag.

glas-in-lood-prijzen

Prijzen

Wanneer klanten uit Soest ons vragen naar de prijzen die gelden voor de aanschaf van deuren of ramen van glas in lood, dan kunnen wij hier vrijwel nooit een definitief antwoord opgeven. Zo is het bij ons mogelijk om een bestaand ontwerp en een standaard deur aan te vragen, maar is het tevens een optie om zelf een ontwerp aan te leveren, wanneer wij deze inclusief of exclusief omlijsting produceren. In onderstaande tabel ziet u een overzicht van prijzen voor enkele standaard deuren. Daarnaast zijn er tevens standaard kosten voor de restauratie en reparatie van bestaande panelen. Over het algemeen vallen deze in een uurtarief tussen de 35 en 45 euro. Het is daarom afhankelijk van de afmeting en staat van het project hoe duur de restauratie of reparatie wordt. Via het contactformulier kunt u eenvoudig en snel een geheel vrijblijvende offerte aanvragen.

Soort ontwerp Prijsindicatie:
Eenvoudig, bovenraam €380,-
Eenvoudig, volledig raam €540,-
Ingewikkeld, bovenraam €410,-
Ingewikkeld, volledig raam €760,-

 

glas-in-lood-raam

Glas in lood schuifdeuren

Naast de standaard deuren kunnen wij ook voor schuifdeuren glas in lood panelen creëren. Over het algemeen is hier qua ontwerp meer bij mogelijk, doordat het paneel niet bestand hoeft te zijn tegen de invloeden van weer en wind. Eén van de opties is bijvoorbeeld om de hele schuifdeur van glas in lood te voorzien. Een andere mogelijkheid is om alleen in een deel van de boven- of onderzijde meerdere glasstukken te verwerken. Het voordeel van deuren met gebrandschilderde glazen is dat deze zowel zorgen voor een unieke sfeer en lichtinval, en tevens een hoge mate van privacy tot gevolg hebben. Bent u benieuwd naar de prijzen en opties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar wat we voor u in Soest kunnen betekenen? Heeft u een vraag over onze service betreffende dubbel glas? Wilt u weten hoe we uw ramen en deuren kunnen voorzien van weelderig glas in lood? Of heeft u ons nodig voor een reparatie of restauratie? Vraag dan een gratis offerte aan via de contactbutton. U ontvangt zeer spoedig een vrijblijvend voorstel van ons. We kunnen u zowel helpen bij uw ramen als deuren en doen dit indien gewenst nog vandaag. Wij helpen u Soest met professionals!

Glas in lood offerte aanvragen