Glas in lood

Glas in lood Woerden

Hoewel glas in lood ramen en deuren lange tijd alleen maar in monumentale panden of kerken werden gevonden, komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat wij glas in lood panelen bij particulieren plaatsen. Woont u in Woerden en bent u op zoek naar een erkend glaszetter die u bij kan staan bij het ontwerpen of installeren van een (dubbel) glas in lood raam naar uw wensen? Of bent u de eigenaar van een monumentaal pand, en zoekt u iemand voor de restauratie of reparatie van de ramen? Via Weening Glas in Lood komt u gemakkelijk en snel in contact met een vakman uit uw regio.

Gratis offertes aanvragen

Omschrijving opdracht (*)Werkzaamheden van ons atelier

Een glas in lood specialist werkt in de meeste gevallen in een speciaal atelier. Dit komt doordat voor het bewerkingsproces diverse specialistische gereedschappen en technieken nodig zijn, die het beste niet thuis kunnen worden toegepast. Onze medewerkers zijn daarbij niet alleen gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van glas in lood ramen, maar kunnen tevens diverse andere glasbewerkingen voor u uitvoeren. Denk hierbij onder andere aan het brandschilderen van glasplaten, of het fusen en zandstralen van een raam. Bent u benieuwd wat onze specialisten uit Woerden allemaal voor u kunnen betekenen op het gebied van ramen en deuren? Via het contactformulier informeren we u graag. In ieder geval bent u bij ons van het volgende verzekerd:

  • Expertise in restauratie en reparatie
  • Vele designs voor ramen en deuren
  • Hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen in Woerden

Glas in lood reparatie

Net zoals bij gewone ramen kan het voorkomen dat er een barst ontstaat in het glas in lood paneel door weer en wind of door een huis- tuin en keukenongeluk. Helaas is het voor een gewone glaszetter vaak lastig om glas in lood ramen of deuren te repareren. Wij raden daarom aan altijd contact op te nemen met een erkend vakman uit Woerden, die de reparatie voor u uit kan voeren. Hiervoor maken wij gebruik van speciale technieken. Indien u het ontwerp bij ons heeft laten maken, dan kunnen wij bovendien vaak precies dezelfde glassoort weer in het model plaatsen. Naast reparatie specialiseren wij ons tevens in de restauratie van traditionele ontwerpen. Hierbij moet zeer nauwkeurig te werk worden gegaan, om de authenticiteit van het product te behouden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor restauratie of reparatie? Wij helpen u graag verder!

Weening, snelle service, scherpe tarieven

Wanneer u zich in verbinding stelt met het netwerk van Weening Glas in Lood Woerden, dan weet u zeker dat u snel en vakkundig geholpen zult worden tegen scherpe tarieven. Wij garanderen dat al onze vakmannen een ruime ervaring hebben met zowel het ontwerp en de installatie van glas in lood ramen en deuren, als de restauratie en reparatie daarvan. Al onze medewerkers zijn daarbij uitstekend gediplomeerd, en worden regelmatig bijgeschoold over de nieuwste technieken. Voor ons staat bovendien klanttevredenheid hoog in het vaandel. Hebt u vragen over de mogelijkheden voor dubbel glas in lood? Wilt u graag een keer in gesprek met een glaszetter, of hebt u suggesties voor de verbetering van onze glasservice in Woerden? Laat het ons weten! Zo kunnen wij u de volgende keer nog beter van dienst zijn.

Glas in lood ramen

Wanneer wij het met klanten hebben over de mogelijkheden van glas in lood, dan denken zij meestal aan de ramen in een kerk of monumentaal gebouw. Glas in lood ramen werden van oudsher gebruikt voor het winddicht afsluiten van kerken, en daarnaast voor het overbrengen van diverse bijbelse boodschappen. Later werden glas in lood ramen echter meer voor sierfuncties toegepast. Onder andere de steeds wisselende lichtinval, de authentieke sfeer en het kleurenspel vormen voor veel mensen de aanleiding om een (dubbel) glas in lood raam aan te schaffen. Hierbij zijn de mogelijkheden voor design oneindig. Wilt u bijvoorbeeld een familiefoto in één van uw ramen laten vereeuwigen? Of hebt u een kunstwerk dat altijd al uw favoriete afbeelding is geweest? In overleg met onze vakmannen is er ontzettend veel mogelijk.

Glas in lood deuren

Naast ramen is het zeker ook mogelijk om deuren van een glas in lood ontwerp te voorzien. Hiervoor kiest men over het algemeen voor iets eenvoudigere ontwerpen. Dit komt omdat het zeker bij buitendeuren noodzakelijk is de loodlijsten te verstevigen. Hoe meer glas, hoe minder stevig de deuren, en zeker aan de buitenzijde is dit niet wenselijk. Bij glas in lood deuren is het tevens aan te raden te kiezen voor dubbel glas. Zo voorkomt u dat de isolatiewaarde van uw woning in Woerden er op achteruit gaat, of dat u plotseling een veel hogere energierekening heeft. Ter voorkoming van tocht, raden wij bovendien aan de dubbel glas in lood panelen dicht te kitten.

Prijzen

De exacte kosten voor het ontwerpen en produceren van glas in lood ruiten of deuren is afhankelijk van een aantal keuzes die u maakt. Zo dient u eerst te bepalen of u een geheel eigen ontwerp wilt laten maken, of kiest voor een bestaand design. Wanneer onze specialist uit Woerden eerst een geheel design moet tekenen, dan zullen hier enkele extra kosten bij komen kijken. Vervolgens is het afhankelijk van het soort glas waar u voor kiest, hoeveel het uiteindelijke resultaat gaat kosten. Standaard enkel glas heeft bijvoorbeeld een prijs van 30 euro per vierkante meter, terwijl dubbel gekleurd glas prijzen kan hebben rond de 300 euro per m2. Een derde invloedsfactor is de hoeveelheid glasstukken in het design. Hoe meer glasstukken, hoe meer lood, en hoe hoger de kosten. Wij raden aan om voordat u een ontwerp laat maken, goed overlegt met de vakman, en daarbij uw maximale budget duidelijk aangeeft. Vergeet ook niet om rekening te houden met de levering- en plaatsingskosten. De prijzen voor restauratie en reparatie worden vaak per uur bepaald, het uurtarief van de meeste experts uit Woerden ligt rond de 40 euro.

Soort ontwerp Prijsindicatie:
Eenvoudig, bovenraam €380,-
Eenvoudig, volledig raam €540,-
Ingewikkeld, bovenraam €410,-
Ingewikkeld, volledig raam €760,-

 

glas-in-lood raam

Glas in lood schuifdeuren

Naast buitendeuren kunnen wij natuurlijk ook binnendeuren van een glas in lood design voorzien. Het voordeel hierbij is dat het paneel niet van dubbel glas hoeft te worden voorzien, en daardoor extra versteviging tevens niet nodig is. Dit betekent dat er veel uitgebreidere en ingewikkeldere ontwerpen kunnen worden toegepast. Het voordeel van glas in lood voor schuifdeuren is dat deze niet alleen zorgen voor meer sfeer, maar ook meer privacy bieden. Deze techniek wordt daarom ook wel toegepast bij bedrijfspanden in Woerden. Vreest u dat een ingewikkeld ontwerp over de gehele schuifdeur veel te druk wordt? Het is voor ons goed mogelijk om alleen een deel van uw deur te bewerken.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dubbel glas in lood ruiten bij uw pand in Woerden? Hebt u vragen over de exacte kosten van de restauratie van een oud paneel? Of wilt u graag een offerte op maat ontvangen op basis van uw eigen design? Via het contactformulier kunt u gemakkelijk en snel uw vragen stellen, of een offerte opvragen. Wij zorgen ervoor dat u spoedig de gewenste informatie krijgt toegestuurd. Wij zijn u graag van dienst!

Glas in lood offerte aanvragen