Glas in lood Zutphen

Glas in lood Zutphen

Wilt u graag meer sfeer creëren bij uw pand in Zutphen? Of bent u de eigenaar van een pand met glas in lood ramen en zoekt u naar een erkend vakman die de restauratie van de panelen naar wens kan uitvoeren? Bij glaszetter Weening bent u aan het juiste adres. Onze medewerkers helpen u graag met het ontwerp of de reparatie van zowel glas in lood ramen als deuren, en kunnen u van meer informatie voorzien over de mogelijkheid van dubbel glas om zo niet achteruit te gaan op de isolatiewaarde van uw woning. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Gratis offertes aanvragen

Omschrijving opdracht (*)Werkzaamheden van ons atelier

Wanneer u bij ons een glas in lood paneel bestelt, dan zullen wij in ons atelier druk aan de slag gaan met het productieproces. Samen met u kijken we eerst naar de mogelijke ontwerpen, die bij uw wensen aansluiten, en daarna zullen wij de bestelde ramen of deuren in elkaar zetten. In ons atelier voeren wij tevens andere vormen van glasbewerking uit zoals het fusen, zandstralen en brandschilderen van de glasplaten. Woont u in Zutphen en wilt u meer weten over de mogelijkheden van glas in lood ramen of deuren? Bij ons bent u altijd van het volgende verzekerd:

  • Directe hulp
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Van ontwerp tot installatie
  • Diverse glasbewerkingen
  • Restauratie en reparatie
  • Dubbel- en isolatieglas

Ontwerp

Hoewel het aanschaffen van een glas in lood raam redelijk hoge kosten met zich meebrengt, zitten er vele voordelen aan verbonden. Eén van de grootste voordelen is dat u het ontwerp van het paneel volledig zelf in de hand heeft. Wilt u bijvoorbeeld de glas in lood ramen van een bepaalde kerk nabootsen? Hebt u een gezinsfoto die u graag vereeuwigd wilt laten worden in glas? Het is allemaal mogelijk! Onze specialisten zullen op basis van uw wensen en budget de verschillende opties tonen en met u in overleg gaan over het definitieve ontwerp. Bent u niet heel creatief, maar wilt u wel uw deuren binnenshuis verfraaien? Wij bieden tevens een groot aantal vaststaande ontwerpen aan. U kiest gewoon wat u het meeste aanspreekt, en wij zorgen dat u snel van het resultaat kunt genieten.

Restauratie en reparatie

Om oude glas in lood ramen in goede staat te houden is het van belang dat zij eens in de zoveel tijd gerestaureerd worden. De restauratie van monumentale panelen is een nauwgezet werk, waarvoor men de juiste gereedschappen en kennis van zaken moet hebben. De medewerkers van Weening Glas in Lood Zutphen zijn u met alle plezier van dienst bij een dergelijke restauratie. Daarnaast helpen wij u tevens graag bij de reparatie van een paneel dat door een onhandigheid gebroken wordt. Of het nu gaat om enkel of dubbel glas, wij zorgen dat het snel weer in optimale staat verkeert.

Glas in lood ramen

Het creëren van glas in lood is een proces dat is ontstaan doordat monniken graag de kerken winddicht wilden maken, maar geen grote glasplaten konden produceren. Door verschillende glasstukken aan elkaar te verbinden werd dit toch mogelijk. Na verloop van tijd veranderden de eenvoudige ramen in kunstwerken, die analfabete kerkgangers verschillende verhalen en moralen uit de bijbel toonden. Tegenwoordig worden glas in lood deuren en ramen meer gebruikt ter decoratie dan ter informatie. In steeds meer particuliere woningen in Zutphen verschijnen panelen van enkel en dubbel glas in lood. De versierde glazen en deuren brengen niet alleen meer sfeer in huis door de unieke lichtinval, maar zorgen tevens voor een stijging van de verkoopwaarde van uw pand. Wilt u graag dat de isolatiewaarde behouden blijft? Kies dan voor een dubbel paneel.

Glas in lood deuren

Veel van onze klanten uit Zutphen weten niet dat het ook mogelijk is om deuren van een glas in lood raam te voorzien. Dit is echter zeer gemakkelijk uit te voeren, en levert met weinige moeite een zeer elegant resultaat. Voor glas in lood deuren kiest men vaak voor bestaande patronen, die zich enkel aan de rand van de glazen bevinden. Wilt u één van de buitendeuren van een versiering voorzien, dan raden wij aan om dit te verbinden aan dubbel- of isolatieglas. Zo voorkomt u dat de warmteweerstand doorbroken wordt, en u meer stookkosten moet betalen. Daarnaast is het aan te raden te kiezen voor loodlijsten met een verstevigde kern. Hiermee voorkomt u slijtage door weer en wind. De prijzen voor glas in lood deuren zijn afhankelijk van het gekozen patroon en de grootte van het werk.

prijzen glas-in-lood

Prijzen

Hoeveel u moet betalen voor het ontwerpen of plaatsen van een glas in lood raam of deur, is afhankelijk van diverse factoren. Dit begint al bij het maken van een design. Wilt u hier zelf een grote invloed op hebben? Dan zult u hier kosten voor moeten betalen. Een al bestaand design kost in die zin minder geld. Daarnaast is de uiteindelijk prijs afhankelijk van de hoeveelheid glasstukken die voor het resultaat gebruikt moeten worden, de kleuren en de glassoort waar u voor kiest. Zo hoeft u voor een standaard enkel blank glas maar 30 euro per vierkante meter te betalen, maar zijn diverse rijke kleuren en speciale glassoorten minimaal 300 euro voor dezelfde afmeting. Geef daarom ook altijd uw maximale budget aan, en houdt rekening met levering- en plaatsingskosten. Bent u op zoek naar een specialist uit Zutphen voor de restauratie of reparatie van uw bestaande dubbel glas in lood raam? Houdt dan rekening met een uurtarief rond de 35 tot 45 euro.

Soort ontwerp Prijsindicatie:
Eenvoudig, bovenraam €380,-
Eenvoudig, volledig raam €540,-
Ingewikkeld, bovenraam €410,-
Ingewikkeld, volledig raam €760,-

 

glas-in-lood raam Zutphen

Glas in lood schuifdeuren

Wilt u bij uw bedrijfspand in Zutphen meer kleur in het gebouw brengen, maar ook meer privacy creëren? Dan zijn glas in lood schuifdeuren wellicht een onverwachte, maar zeker een geschikte oplossing. Door het gebruik van diverse kleuren verandert de lichtinval, en daarmee de sfeer, maar beschermt u zichzelf tevens tegen ongewenste blikken. Ook voor thuissituaties zijn schuifdeuren met een glas in lood paneel zeker een goede optie. Het voordeel van de binnendeuren is dat deze niet verstevigd hoeven te worden, waardoor zij een zeer intrinsiek patroon kunnen krijgen. Wilt u uw binnendeuren wel van een patroon voorzien, maar bent u bang dat dit te druk wordt? Laat ons dan alleen de boven- of onderzijde bewerken.

Offerte aanvragen

Wilt u graag meer weten over de diverse designs die wij aanbieden? Woont u in een monumentaal pand in Zutphen en bent u op zoek naar een vakman die de restauratie of reparatie van uw glas in lood ramen op zich kan nemen? Hebt u behoefte aan een prijsindicatie van een raampaneel naar uw wensen? Vergelijk deze zelf met andere aanbieders uit Zutphen en kies zelf voor de specialist die aan al uw wensen voldoet. Wij helpen u met alle plezier!

Glas in lood offerte aanvragen